Seksloze engel of seksende bengel

  • Gepost op donderdag 11 februari 2010 om 20:46
  • door Bart B. Van Bockstaele
  • in Canada

Adam Giambrone, 32 jaar oud, gemeenteraadslid van Toronto, beschermeling van David Miller, de burgemeester en voorzitter van de TTC (de maatschappij voor openbaar vervoer van Toronto) had pas enkele dagen geleden officieel aangekondigd dat hij zou meedingen naar het burgemeesterschap van Toronto, alleen maar om gisterenochtend aan te kondigen dat hij zich terugtrok.

Wat was er veranderd op die korte tijd? Er was uitgelekt dat hij naast zijn vaste vriendin waarmee hij samenwoont nog enkele andere vriendinnetjes had, waarmee de sloeber zowaar "intieme betrekkingen" heeft gehad.

Je zou verwachten dat het privéleven van een politicus, en gelijk wie anders, na François Mitterand's ontwapenende "Oui, et alors?" niemand nog zou interesseren, en al zeker helemaal niet in het land waarvan eerste minister Pierre Trudeau ooit verklaarde dat de staat niets te zoeken heeft in de slaapkamers van de natie, maar zo is het dus niet gelopen. Blijkbaar moet je nog altijd een seksloze engel zijn als je een openbare functie bekleedt. Seksende bengels zijn niet gewenst.

TTC_Man_Sleeping[1] Om het voor de TTC nog leuker te maken, was er recent heel wat ophef over een loketbediende die in slaap gevallen was. Jason Wieler dacht er op het laatste nippertje aan om een foto te maken, en die is natuurlijk met veel plezier door iedereen overgenomen.

Dit incident komt net na een onpopulaire verhoging van de tarieven voor het openbaar vervoer, en de TTC wordt nu uiteraard beschuldigd van alles wat er misloopt in de wereld.

Al met al is het allemaal best leuk. Politiek gezien is Canada een saai land, politici zijn veel te braaf, of weten hun uitschuivers beter te verbergen dan elders, met als resultaat dat een groot deel van het dagelijks tv-journaal ingenomen wordt door schandaaltjes allerhande met Amerikaanse beroemdheden. Maar nu zijn we voor een tijdje dus verlost van Britney Spears en andere Belangrijke Figuren.

Nu nog een beetje zwijgen over de Olympische Spelen...


 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.


In samenwerking met


Schrijf mee

Woont u in het buitenland? Wil u ook meeschrijven aan En Nu Even Elders? Stuur een e-mail naar weblog@standaard.beZoeken op deze blog