Knappe politica's

  • Gepost op donderdag 26 maart 2009 om 21:55
  • door Bruno Tersago
  • in Griekenland

Het is een nieuwsbericht van twijfelachtig kaliber: een lijst met de knapste politica's ter wereld (of zoiets). Blijkbaar behoort Freya Van den Bossche daar ook toe, en er komt zelfs 1 Griekse politica in voor: Nikoleta Tselepi. Mij is ze totaal onbekend, en ze komt hier ook weinig of nooit op TV, voor zover ik weet. Op zich al vreemd, want dit is nu net het soort berichtgeving (knappe politica's) waar de Griekse media maar al te gretig op springt. Een politica die hier wel vaak op TV verschijnt, is Elena Rapti: parlementslid voor Thessaloniki. Ik heb haar nog nooit een politiek programma horen vermelden, maar dat is niet zo ongewoon. Bij uitbreiding hoor je hier geen enkele politicus een programma verkondigen. Dat is ook niet nodig, want vele Grieken blijven jammer genoeg voor een naam stemmen (als je Papandreou heet, of Karamanlis, heb je een beslist voordeel, zelfs al ben je compleet incompetent).
Maar goed: vrouwelijk schoon moet er zijn, maar politiek moet op haar eigen waarde worden beoordeeld, en niet op het uiterlijk van diegenen die politiek bedrijven.


 

Reacties

 Roosje zei op 26 maart 2009 om 23:10

Heu? Is het nú al komkommertijd in GR?

 Jenny zei op 27 maart 2009 om 07:59

@Roosje,er is wind komen overwaaien van Frankrijk (Sarkozi ook op zoek naar een sexy schone voor z'n ministerie) en Italie waar Berlusconi er persoonlijk zorg voor draagt!:)
Al eens opgemerkt hoeveel mannelijke politiekers hun haar verven ?
@Bruno,mijn huishoudster heet Nikoletta Tselepi maar dat ze wel niet wezen !Als je een foto vindt,stuur je me die dan op ???

 Bruno zei op 27 maart 2009 om 09:20

@Jenny, gewoon op de naam van Tselepi klikken in het bericht. Dat is de link naar haar webpagina.

 Bruno zei op 27 maart 2009 om 12:36

Och, en ik ben er nog eentje vergeten: Eva Kaili, ook parlementslid uit Thessaloniki.
Hier te bekijken: http://www.evakaili.gr/

 Alexandra zei op 27 maart 2009 om 14:19

Helemaal mee eens, in de politiek gaat het om de inhoud en niet om de verpakking. Ook hier in Nederland erger ik me suf aan de aandacht die er aan het uiterlijk van de vrouwelijke politici wordt besteed, zelfs in serieuze kranten. De kleur van de stropdas of de snit van het kostuum van een mannelijke minister blijft buiten zicht. En wat mij betreft blijft dat zo, en wordt ook vrouwelijke politici niet langer op uiterlijk de maat genomen.

Enneh... Berlusconi is er na zijn facelift niet minder eng op geworden. (-;

Peter zei op 27 maart 2009 om 17:45

Tja...toch minstens 1 uitzondering op die regel bij jullie @Alexandra: alleen al omwille van diens helmboswuivende goudlokje is Wilders toch vaak de zichtbare risée boven en onder de Moerdijk...

 Jenny zei op 28 maart 2009 om 07:41

@Bruno, we hebben allebei dezelfde fout gemaakt.De schoonheid die excellent Bulgaars spreekt heet :TSEPELI!:) Het is onze TSELEPI die hier naast mij staat die het opgemerkt heeft !:)No harm done :what's is a letter ?:)
@Alexandra : en die haarimplant van Berlusconi ?Wat vond je daarvan? Italianen houden niet op z'n look in aandacht te nemen ,Sarcozy doet er niet voor onder!Laat ons dus maar Mediterraan blijven want ik ben de scheldpartijen zat zoals welke idioten ze aan het bestuur van een land zetten terwijl anderen met ware degelijke diploma's ,souvlaki bakken op straat !
Als de inhoud het niet doet,misschien lukt de verpakking misschien wel!:)

flupke zei op 28 maart 2009 om 19:01

Als het nu al komkommertijd is wordt het nodig om tomaten te zaaien.

 Alexandra zei op 30 maart 2009 om 10:57

@Peter, toen Wilders een partij oprichtte was op de radio een van de suggesties voor de naam van zijn nieuwe partij: de partij voor hem en haar. Dat was grappig. Z'n ideeen en toenemende populariteit hier echter niet. )-:
Het levende bewijs dat inhoud én verpakking er niet toe doen, alleen een onzinnige boodschap is genoeg...

@Haha, Jenny, dat van die haarimplant wist ik niet. Lang leve de emancipatie in Italie. (-;

 Bruno zei op 31 maart 2009 om 09:13

Verdorie @Jenny, ik zie het nu ook! Spelfout! De politica is inderdaad Tsepeli.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.


In samenwerking met


Schrijf mee

Woont u in het buitenland? Wil u ook meeschrijven aan En Nu Even Elders? Stuur een e-mail naar weblog@standaard.beZoeken op deze blog