Het graf van Christus... Vervolg

Ik wil even terugkomen op het hilarische verhaal van Kristof dat Jezus in Japan zou gewoond hebben, getrouwd zou zijn geweest met een zekere Miyuko, drie kinderen zou hebben grootgebracht en overleden zijn op de gezegende leeftijd van 106 jaar.

Zoals Kristof meldde, stond dit verhaal enkele dagen geleden in The Times te lezen. De wereldpers is altijd rap om rare verhalen over Japan te vertellen. Het is enigszins te begrijpelijk: dingen genoeg om van de ene verwondering in de andere te vallen in Japan. Maar The Times heeft natuurlijk alleen de anekdote aangehaald, niet wat achter het verhaal steekt.


 

België op het eerste gezicht

Gisteren was ik wat aan het rondzappen op de satelliet. Ik kwam op een kanaal terecht, Europlus, dat blijkbaar Grieks is en dat veel toeristische beelden toont. We zagen net beelden van de Diros-grot in de Mani toen we bezoek kregen. Uiteraard bleef iedereen geboeid kijken: je wordt het nooit beu om mooie beelden van Griekenland te zien. Na de uitzending begon een promotiefilm over België, die u hier online kunt zien.
Het filmpje is een presentatie van België maar mijn publiek bleef jammer genoeg niet lang geïnteresseerd. Ik beschrijf hier even de reacties.

  • Het filmpje besteedt flink wat aandacht aan de politieke structuur van België. Die mag dan uniek zijn in de wereld, voor een gemiddelde Griek is het behoorlijk saai en vooral onbegrijpelijk, hoe goed je 't ook uitlegt.
  • De promotiefilm laat ook zien dat het goed is om zaken te doen in België. Eigenlijk lijkt het enige doel van het filmpje het aantrekken van investeringen te zijn.
  • Natuur is er nauwelijks te zien, maar de architectuur en de steden zijn wel heel erg mooi. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Jammer dat er zo weinig van werd getoond.

Ik neem aan dat het filmpje niet alleen toeristische informatie wilde geven. Maar het spreekt een publiek van leken blijkbaar niet echt aan. Ik vond het zelf anders wel een interessante promotiefilm, maar misschien moet je zoiets eerst 's aan buitenlanders tonen? Als die tenminste tot de doelgroep behoren (maar ik neem aan van wel, anders zou je 't niet in het Engels presenteren).


 

The Judgment of Paris

P3120066
Dertig jaar geleden werden de Californische wijnen ineens wereldberoemd; de 24e mei van 1976 werd een blinde, vergelijkende test uitgevoerd van een reeks Cabernet Sauvignons uit Bordeaux en uit Californie, door een jury bestaande uit Franse en Britse wijnkenners. De winnaar was een Californische wijn uit Napa Valley. Wat later werd een gelijkaardige proef gedaan voor witte Chardonnay wijnen, met hetzelfde resultaat. 'The Judgment of Paris', zoals dit experiment hier genoemd werd, zorgde voor fantastische publiciteit en de (tot op heden voortlevende) goede naam van de Californische wijnen.


 

Graduation

Dsc_0019_1 Zaterdagmiddag waren we op de ‘graduation party’ van een buurmeisje uitgenodigd. Amber (17) studeerde af van ‘highschool’ (= secundair onderwijs).

Graduation day is een heel belangrijk gebeuren in Amerika en gaat steeds gepaard met een ceremonie op school waarbij de studenten, gekleed in toga en baret (gown and cap), hun diploma in ontvangst nemen. De ceremonie duurt een paar uur : na de speech van het schoolhoofd, worden de namen van de studenten afgeroepen, die dan één voor één vooraan hun diploma afhalen (in Amber’s school waren dit er ongeveer 500!). De ceremonie eindigt meestal met een ‘hat toss’ (het in de lucht gooien van de baret).

Van familie en vrienden krijgen ze die dag heel wat geschenken : traditioneel is dit een ‘giftcard’ of geld vermits de studenten het volgende jaar op kamers gaan en meestal voor zichzelf moeten instaan. Heel welkom dus, vooral als je weet dat verder studeren hier (‘college’ of ‘university’) een dure grap is!


 

Bomaanslag

Vanochtend om 7:42u is er een bom ontploft vlak bij het huis van minister van cultuur Jorgos Voulgarakis. De minister zelf was duidelijk het doelwit, want elke dag rond dit uur rijdt hij van zijn woning naar zijn ambtwoning. Maar wie wil er nu een aanslag plegen op een minister van Cultuur? Tot nog toe heeft niemand de aanslag opgeëist, maar hier in Griekenland spreekt men al van terroristen van de tweede generatie, na de groeperingen ELA en 17 November.
Het wordt nergens duidelijk gezegd, maar volgens mij heeft deze aanslag te maken met een aantal voorvallen tijdens de periode dat Voulgarakis minister van Openbare Orde was (van maart 2004 tot ongeveer 3 maanden geleden). In die periode hadden we hier 2 "schandalen". Het eerste was de kwestie van het afluisteren, waar wellicht de Amerikaanse NSA achter zit. En het tweede was het feit dat 28 Pakistani's beweren dat ze na de bomaanslag in de Londense metro vorige zomer zijn ontvoerd door de Griekse politie en in een geheime locatie wekenlang zijn ondervraagd. Iets wat door Voulgarakis altijd als een fabeltje is afgedaan.
Feit is dat de man geen vrienden heeft gemaakt tijdens zijn periode als minister van Openbare Orde. Hij leek erg aangeslagen door het voorval, en het ziet er niet naar uit dat de daders snel zullen worden opgepakt.


 

In mijn poep

Ik had vandaag een sexueel getinte dag. En dat in Saudi Arabie! Ik sprak vandaag met mijn Saudi collega's over dominante vrouwen, BDSM, Meester/slaaf verhoudingen en sociologische homo studies. En als dat nog niet genoeg was, kreeg ik een anale sex grap :) Gelukkig enkel per mail :)


 

Het graf van Christus.

In mijn dagelijkse trip door verschillende kranten was ik aan het lezen dat samen met de Spritz (een typische aperitief in het noorden van Italië, vooral dan de zone rond Venetië en Padova) alle alcoholische dranken verboden zijn voor enkele dagen in Padova – een weetje dat ik nergens in Italiaanse kranten heb gelezen maar dus wel in de Engelse ‘The Times’ – toen mijn blik viel op een klein artikeltje aan de onderkant van de pagina dat ik aan jullie wil meedelen.

Japan is de trotse thuis van het graf van Christus. De laatste tijd zijn er al vele gekke dingen gezegd rond Jezus, vooral dan met het boekje van Dan Brown, maar dit slaat toch alles. De legende gaat dat Jezus begraven ligt in het noorden van Japan in het dorpje Shingo naast zijn broer Isukiri (duidelijk dat Jezus en Isukiri broers zijn, je hoort het alleen al aan hun vergelijkbare naam). In het dorpje woont tevens nog een RECHTSTREEKSE afstammeling van Jezus. Dit klinkt ongeloofwaardig maar het is daarom niet minder waar voor de Japanners (het graf krijgt namelijk een kleine 40.000 bezoekers ieder jaar).


 

Heat alert - hittealarm

P1300203 P1300247 P1300289 P1300294

Vandaag, maandag 29 mei, is het eerste hittealarm van het jaar afgekondigd. Het is ongeveer 34C geweest, met een humidex (het hittegevoel) van ongeveer 41C. Op het moment dat ik dit schrijf, 20:11 is het nog 30C. Dit betekent dat er een aantal maatregelen worden genomen om gezondheidsproblemen en sterfte in verband met de hitte zoveel mogelijk te beperken.

Gedurende een hittealarm wordt iedereen aangeraden vrienden en buren op te zoeken die mogelijk gezondheidsproblemen kunnen krijgen door de hitte. Mensen die hiervoor het kwetsbaarst zijn: ouderen, baby's en jonge kinderen, chronische zieken, mensen die medicatie nemen (zoals voor psychische aandoeningen). Omdat dit de eerste hittegolf is van het jaar is het lichaam nog niet aangepast aan de hitte en zijn de gevaren dus nog groter dan anders.

Het publiek wordt aanbevolen de hitte te bestrijden (Beat the Heat) door:

P1300322 P1300366 P1300368 P1300447

 

Amerikanen ter orde geroepen

U herinnert zich nog het ongeluk met het Turkse en het Griekse gevechtsvliegtuig vorige week. De oorzaak van het hele tumult is het feit dat Turkije vluchtplannen moet doorgeven aan Griekenland, indien ze het Griekse luchtruim (de zogenaamd FIR) gebruiken. Dat is mede bedoeld om de veiligheid van de burgerluchtvaart te garanderen. Turkije gaat daar mee akkoord, maar vertikt het toch om die vluchtplannen door te geven. En ze zijn blijkbaar niet de enigen!
Gisteren in de vooravond werden namelijk op korte tijd, ten noorden van Kreta, ongeveer 20 Amerikaanse gevechtsvliegtuigen gesignaleerd. Die waren opgestegen van het vliegdekschip Enterprise, en hadden daarbij geen vluchtplannen doorgegeven. Onmiddellijk stegen een paar Griekse gevechtsvliegtuigen op om de Amerikanen te onderscheppen.
Volgens een mededeling van de Amerikaanse ambassade hielden de toestellen contact met de controletorens voor de burgerluchtvaart, maar zijn ze na orders van het Griekse ministerie van Landsverdediging, toch terug op de Enterprise geland.
Ik kan me voorstellen dat ze daar in Kreta weer niet om gelachen hebben.


 

TTC - No Service

Dcp_0861 Dcp_0863 Dcp_1072 Dcp_1078

Om 5 uur vanochtend is de TTC gesloten. De TTC (Toronto Transit Commission) vervoert ongeveer 2,4 miljoen mensen per dag. De meerderheid van de lokale bevolking (mezelf inbegrepen) heeft geen auto.

Nodeloos te zeggen dat deze stopzetting zal leiden tot onnoemelijke chaos. Om het nog spannender te maken worden er voor vandaag en morgen -na een relatief koele periode- uitzonderlijk warme temperaturen voorspeld voor de tijd van het jaar.

Het TTC-personeel noemt het een lock-out, het management spreekt van een staking. Beide zijn in deze omstandigheden illegaal omdat de normale procedure niet is gevolgd. De strijd gaat niet over geld, maar voornamelijk over veiligheid. De chauffeurs klagen erover dat het management hun veiligheidssituatie niet ernstig neemt. Een tweede, minder belangrijk punt, is het feit dat sommige mensen zonder overleg van de ene werkplaats naar de andere worden gestuurd.

David Miller, onze burgemeester, heeft een provinciale bemiddelaar aangevraagd.

Groetjes vanuit 060529-0706 20C Toronto


 

In samenwerking met


Schrijf mee

Woont u in het buitenland? Wil u ook meeschrijven aan En Nu Even Elders? Stuur een e-mail naar weblog@standaard.beZoeken op deze blog