Koningsdag

  • Gepost op dinsdag 15 november 2005 om 22:37
  • door Filip van Laenen
  • in Noorwegen

15 november – Koningsdag – wordt hier in Oslo op de ambassade gebruikt als alternatief voor 21 juli. Juli is traditioneel de vakantiemaand in Noorwegen, en indien de ambassade op die datum iets zou organiseren, zou het maar een zielig feestje worden, want er zou amper volk op afkomen. Niet zo vandaag: er was veel volk, perfect om een paar nieuwe contacten te leggen en nog eens een babbeltje te slaan met oude bekenden. Bovendien stond er een reeks Belgische bieren klaar: iemand vertelde me dat hij al heel België rond was geweest, en ik heb zo een vermoeden dat hij vannacht goed zal slapen. En dan de lekkere hapjes, met witloof, en mini-éclairs! Een kinderhand is misschien rap gevuld, een Belgische maag daarentegen is wat kieskeuriger maar met de juiste spijs en drank lukt het wel.


 

Reacties

 Kat zei op 16 november 2005 om 12:26

Ook hier in Rome is 15 november traditioneel feest op de Belgisch ambassade. Duvel drinken met zicht op het forum romanum... het heeft wel iets. Alleen jammer dat ik er recht van mijn werk (en dus met nuchtere maag) heen moet en vorig jaar één Duvel me al naar de kop steeg (hips). Gisteren ben ik niet geweest, wegens geen tijd en geen uitnodiging (waarschijnlijk te wijten aan de Italiaanse post die allesbehalve een toonbeeld van betrouwbaarheid is), dus zal ik moeten wachten tot Kerstmis op mijn versgetapt bolleke.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.


In samenwerking met


Schrijf mee

Woont u in het buitenland? Wil u ook meeschrijven aan En Nu Even Elders? Stuur een e-mail naar weblog@standaard.beZoeken op deze blog