Beste land ter wereld

  • Gepost op zondag 11 september 2005 om 22:50
  • door Filip van Laenen
  • in Noorwegen

Noorwegen is dus volgens de UNDP het beste land ter wereld om in te wonen. Geeuw. Dat was het immers verleden jaar ook al. En de drie jaren daarvoor ook al. Dat is zo een beetje de reactie van de Noren op het bericht van de afgelopen week, voor zover het al vermeld werd in de media. Vandaag en morgen zijn er hier immers parlementsverkiezingen, en die winnen het zonder moeite van een bericht dat we de voorbije jaren ook al een keertje gelezen hebben.

Is het hier dan zo goed om te wonen? Een correspondent van de BBC zei dat hij misschien wel uit Noorwegen zou willen vertrekken de dag dat hij het geruzie van de politici over de benzineprijs beu zou worden. Of die over de rijen van kinderwagens van jonge moeders die hun volledig betaald zwangerschapsverlof van tien maanden opnemen. Tien maanden, je leest het goed, want de vaders moeten minstens twee van de twaalf maanden opnemen. En dan hebben we het nog niet over de kontantstøtte gehad!

Voor wie geïnteresseerd zou zijn in de verkiezingen, morgen belooft het een spannende dag te worden. De keuze gaat tussen twee blokken: de huidige centrum-rechtse regering van Bondevik versus links. Tijdens zowat de hele campagne lag links voorop, maar naarmate de verkiezingsdatum naderde werd de voorsprong kleiner. Nu geeft de ene opiniepeiling een kleine voorsprong aan centrum-rechts, de andere aan links, of plaatst ze het extreem-linkse RV en de Kustpartij op de wip. Met andere woorden: niemand weet het eigenlijk nog.


 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.


In samenwerking met


Schrijf mee

Woont u in het buitenland? Wil u ook meeschrijven aan En Nu Even Elders? Stuur een e-mail naar weblog@standaard.beZoeken op deze blog