Bosbessen

  • Gepost op zondag 21 augustus 2005 om 22:35
  • door Filip van Laenen
  • in Noorwegen

Dscn0997Wie verzot is op bos- en andere bessen (ik pleit schuldig), komt dezer dagen uitgebreid aan zijn trekken in Noorwegen. Je hoeft eigenlijk niet veel meer te doen dan even de stad uit te rijden, en je kan je aan de kant zetten en beginnen plukken (en smullen). Nogal wat Noren pakken het professioneel aan, en hebben een soort van zeefschep mee waarmee ze een bosbesveld in een mum van tijd kaal kunnen scheppen. Niet zo leuk voor wie na hen komt, maar je komt er in de Marka redelijk veel van tegen. Een nadeel van de traditionele methode is wel dat je achteraf als een klein jongetje met blauwe handen en lippen naar huis moet fietsen, maar dat neem ik er graag bij.

P.S. Naar de bosbessen op de foto hoef je niet meer op zoek te gaan…


 

Reacties

Ans Pardons zei op 22 augustus 2005 om 14:47

Hoi Filip,
(verre groet vanuit CERN, Genève)
Klinkt zalig, zoveel bosbessen, geniet ervan zolang het nog duurt (zegt de pessimist in mij). Want: hier in Frankrijk en Zwitserland wordt het plukken van wilde bosbessen, frambozen en bosaardbeien de laatste jaren meer en meer afgeraden o.w.v. vossenlintworm. Met gruwelijke verhalen over een ziekte die, na 20 jaren ongemerkt in je lichaam te groeien, je lever aantast en tot een gewisse dood kan leiden, wordt het bessenplukplezier hier serieus de grond ingeduwd. In Noorwegen is (behalve op Svalbard) deze lintworm niet verspreid, dus geen zorgen - en geniet ondertussen nog onbezorgd van de heerlijke blaabaer!

Martijn van Groningen zei op 22 augustus 2005 om 19:06

Je plukt ze toch wel boven pishoogte he?

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.


In samenwerking met


Schrijf mee

Woont u in het buitenland? Wil u ook meeschrijven aan En Nu Even Elders? Stuur een e-mail naar weblog@standaard.beZoeken op deze blog