Chrome groter dan Safari

  • Gepost op maandag 4 januari 2010 om 16:40
  • door Wim Lecluyse

Een kleine verschuiving in de anders zo stabiele lijst van populairste webbrowsers: uit de meest recente cijfers van Net Applications blijkt dat Chrome in december een marktaandeel van 4,63 procent had. Daarmee is de browser van Google groter geworden dan Safari van Apple, waar 4,46 procent van alle surfers mee werken.

Helemaal toevallig is dat niet. In december lanceerde Google een beta-versie van Chrome die op Apple-computers werkt, waarmee het rechtstreeks concurreert met Safari.

Internet Explorer van Microsoft domineert nog steeds, met een marktaandeel van 62,69 procent. Mozilla Firefox staat ondertussen op 24,61 procent.

Microsoft heeft al aangekondigd om gebruikers vanaf maart actief te zullen vragen om een andere browser dan Internet Explorer te gebruiken. Dat moest om een klacht van de Europese Commissie te ontlopen.


 

Reacties

 creditcard zei op 1 augustus 2010 om 18:32

Dat om andere browsers vragen van MS heeft weinig veranderd. Ik begrijp wel dat de alle kleinste, zoals opera, hiermee veel heeft gewonen. De trend van groeiende chrome gaat inmiddels verder en gaat richting de 10%.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.Beursblogs