Nieuwtjes uit navigatieland

  • Gepost op maandag 7 december 2009 om 14:07
  • door De Standaard Online

Verschillende bedrijven uit de navigatiebranche komen vandaag met nieuwtjes naar buiten.

  • De Nederlandse gps-fabrikant TomTom maakte bekend dat hij ilocal heeft overgenomen, een bedrijf dat een database bezit van geordende zakelijke locaties in Nederland en België. De locaties zijn al voorzien van gps-coördinaten. TomTom gaat de data integreren in zijn producten. Ilocal heeft zijn hoofdkantoor in Amersfoort en heeft zeventig mensen in dienst.
  • De digitale-kaartenmaker Tele Atlas, zelf een dochterbedrijf van TomTom, heeft een akkoord afgesloten met GPS Tuner, een bedrijf dat software ontwikkelt en gespecialiseerd is in de off-road sector. GPS Tuner gaat  de digitale kaarten van Tele Atlas gebruiken om navigatie ter beschikking te stellen aan outdoorsporters, zoals golfers, fietsers en lopers.
  • En Navteq, de grote concurrent van Tele Atlas, heeft een technologische overeenkomst afgesloten met Microsoft om "sneller innovatieve verzamelmogelijkheden in te zetten voor 3D-kaarttechnologie". Microsoft zal Navteq voorzien van die verzameltechnologie, en in ruil zal Navteq aan Microsoft 3D-kaartgegevens en -beeldenbezorgen om nieuwe kaarttoepassingen te ondersteunen. Microsoft wil die onder meer gebruiken voor zijn nieuwe zoekmachine Bing.


 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.Beursblogs