Google News populairder dan CNN.com

  • Gepost op maandag 28 december 2009 om 17:33
  • door Lin Louage

Google News is in de maand november wereldwijd meer bezocht dan de website van CNN.com en de websites van de New York Times. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau comScore en meldt TechCrunch.

In november haalde de automatisch gegenereerde nieuwssite van Google 100 miljoen unieke bezoekers. Google laat CNN en de gecombineerde websites van de New York Times, met respectievelijk 66 en 92 miljoen unieke bezoekers, achter zich. De grootste nieuwssite is volgens comScore Yahoo News, met 138 miljoen unieke bezoekers.

Enkel de mensen die bewust Yahoo News en Google News lezen werden door ComScore geteld. Algemene zoekopdrachten via Google en Yahoo zijn dus niet meegerekend, hoewel veel surfers op die manier nieuws zoeken.

Uit hetzelfde onderzoek van ComScore blijkt dat in november de bezoekers samen ruim twee miljard minuten op CNN bleven. Bij Google News blijven de surfers met 840 miljoen minuten minder lang hangen. Op CNN ging dat gepaard met 1,8 miljard pageviews, Google Nieuws bereikte 656 miljoen pageviews.

TOP VIJF:

1. Yahoo! News  - 138 miljoen unieke bezoekers
2. Google News  - 100 miljoen unieke bezoekers
3. New York Times websites - 92 miljoen unieke bezoekers
4. CNN  - 66 million unieke bezoekers
5. China’s QQ.com  - 53 miljoen unieke bezoekers


 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.Beursblogs