Ecobutton maakt pc's minder energieverslindend

  • Gepost op donderdag 17 december 2009 om 16:48
  • door De Standaard Online

Om het energieverbruik van pc's en computerschermen in te dijken, brengt het bedrijf Lavial de ecobutton op de markt. Via een usb-kabel wordt het toestelletje aangesloten en door er eenmaal op te drukken schakelen pc's en de schermen onmiddellijk in "ecomode". De apparaten verbruiken dan evenveel als wanneer ze uitgeschakeld zijn. Lavial heeft de lancering van de ecobutton in België donderdag aangekondigd via een persbericht.

Het besparingstoestelletje kost 19,95 euro en is in de winkelrekken van Fnac terug te vinden. "Binnenkort bieden we ook ecobuttons aan via onze website en begin volgend jaar willen we ze via alle grote winkelketens zoals Carrefour aanbieden", aldus Laurent Jakubowicz, zaakvoerder van Com'n Gift, de afdeling van Lavial die de ecobuttons produceert.

Een druk op de ecobutton zet de pc in "ecomode" en door een willekeurige toets in te drukken op het klavier, schakelt de pc opnieuw in zonder dat gegevens verloren gaan.

Volgens Com'n Gift is de ecobutton bovendien een handig geheugensteuntje. Het toestel knippert constant lichtgroen en wanneer de computer opnieuw ingeschakeld wordt, verschijnt er een schermpje met de hoeveelheid CO2 en elektriciteit die in tussentijd gespaard werd.

Op computers van Mac werkt de ecobutton niet, waarschuwt Jakubowicz.

Jeff Gun is de Engelse uitvinder van de ecobutton. "Dit is een uitvinding aan het begin van een nieuw tijdperk, waarin misschien niet onmiddellijk een internationale overeenkomst zal verschijnen", stelt Jakubowicz. Zelf een kleine investering doen is volgens hem dan wel aangewezen.

(Belga)


 

Reacties

 elise lammens zei op 29 december 2009 om 16:39

die eco button ? die heb ik al op mijn Medion Akoya ,je ziet het dus :Aldi first !!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.Beursblogs