Simpo.be: nieuwe Belgische veilingsite

  • Gepost op maandag 23 november 2009 om 18:28
  • door De Standaard Online

 De nieuwe veilingwebsite Simpo.be prees zich vandaag in een persbericht aan als "de nieuwste spannende veilingwebsite van België". Je kan er Nintendo’s, laptops, home cinema systemen, enorme televisieschermen en nog veel meer voor een prikje kopen, klinkt het. 

Simpo.be hanteert wel een heel ander veilingsysteem dan het bekende eBay. Zo begint elke veiling aan 0,99 euro. Om te bieden, heb je credits nodig die tussen 0,46 en 0,7 euro kosten. Bij elk bod verlies je een credit en stijgt de prijs met één eurocent. De veilingen starten om 12 uur 's middags (16 uur op zaterdag en zondag) en eindigen om 22u59. Veilingen met de vermelding "24 uur" worden niet onderbroken. Per maand kan je maximaal vijf veilingen winnen.

Bij elk geveild item staat een aftelklok. Telkens als er een bod gedaan wordt, wordt die klok gereset. Telt de klok helemaal naar nul af zonder dat er een hoger bod komt, dan wint de laatste bieder.  

Het systeem met credits zorgt ervoor dat de site met optisch zeer lage veilingprijzen kan uitpakken, maar maakt het wel moeilijk om snel prijzen in te schatten en te vergelijken. De site werd naar eigen zeggen eind 2008 in Roemenië opgestart en is intussen ook actief in Bulgarije, Griekenland, Cyprus en in Turkije, met 'bijna 200 000 gebruikers'.  


 

Reacties

Tim Aerts zei op 24 november 2009 om 15:53

Nieuw is dit zeker niet. Het concept op zich is Duits en bestaat al meer dan een jaar.

In ons land bestaat www.flipz.be al sinds augustus, als een volledig Vlaamse onderneming waarvan de pakjes ook echt toekomen.

 Christian Buysschaert zei op 24 november 2009 om 15:55

Niets nieuws onder de zon... Dit concept bestaat al een paar jaar en heeft zelfs een volledige Vlaamse (en wat mij betreft heel betrouwbare) variant... http://www.flipz.be

Bedankt overigens Flipz voor de spotgoedkope PS3, de PSP, de DSi, de 20 filmtickets en de 50 EURO Club-waardebon!

 Christian Buysschaert zei op 24 november 2009 om 15:59

En bedankt Flipz voor de spotgoedkope DSi, PSP, PS3, 20 filmtickets en 50 EURO Club bon...

 jan zei op 24 november 2009 om 21:41

Als vaste klant van www.flipz.be kan ik alleen maar beamen wat Tim en Christian al duidelijk maakten.

 Kristof Leuven zei op 25 november 2009 om 00:53

Opgestart in Roemenië en intussen ook actief in Bulgarije, Griekenland, Cyprus en Turkije? En dit moeten we betrouwen? Waarvoor maakt de Standaard tegenwoordig reclame?? Komaan beste Belgen! Maak dan toch reclame voor Flipz.be en blijf het vaderland trouw en je 100% weet dat je gewonnen veiling die week nog in de bus zit. De Sint hoeft dit jaar alvast geen Nintendo Wii te brengen want die heb ik al ;)

Jan de man zei op 25 november 2009 om 01:04

@ Kristof Leuven:Je moet eens naar dat Simpo geval surfen en op NL clicken, veel NL krijg je niet te zien....zegt voor mij al genoeg. Veel te veel in yo face "reclame" van geef ons uw geld. Vergelijk dit maar eens met de kwaliteit van http://www.flipz.be en oordeel zelf maar.
Bedankt voor het bericht La Derniere Heure!

 Philippe Duthoit zei op 25 november 2009 om 09:10

Diene Flipz is gewoon de max, ik heb daar ook gewonnen en gekregen, mss is het laatste nog het belangrijkste
Een verstandig journalist onderzoekt wat hij vermeld, in dit artikel lees ik enkel een mededeling, is de standaard een proxy gazetteke (geworden) ?

Vandecasteele zei op 4 december 2009 om 00:31

Is dit wel legaal? Wordt dergelijk sites niet geclassificeerd onder goksites, waarvoor je een type 2 licentie voor nodig hebt?

 tja zei op 18 december 2009 om 14:20

ik heb ook gewonnen bij flipz, maarheb mijn prijs nog niet ontvangen. hoelang moet ije eigenlijk wachten?

 Niki zei op 29 december 2009 om 10:49

Jongens jongens jongens, wat een afzetterij. Je 'koopt' iets voor een laag bedrag.... Alleen hebben alle andere bieders meebetaald voor jouw aankoop. en elke veiling die je niet wint, betaal jij mee voor de winnaar. Blijf van die sites weg!!!

 Frank zei op 12 maart 2012 om 00:23

Ook https://www.veilingen-inzen.eu (Antwerpse Start-Up) brengt verschillende veilingen, zoals de bovengenoemde centveiling, omgekeerde en reguliere veiling. Kunst, design, mode, restaurant en wellness cheques en meer. :) Pré-Registratie open sinds enkele dagen.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.Beursblogs