Bloggers verzamelen in Boekarest

  • Gepost op dinsdag 10 november 2009 om 16:17
  • door Lin Louage

In de Roemeense hoofdstad Boekarest is maandag de eerste editie van het World Blogging Forum van start gegaan. Aan het vierdaagse evenement nemen bloggers uit dertig landen deel.

Het evenement is een initiatief van vierhonderd Roemeense studenten en kan rekenen op de steun van de Roemeense overheid. Onder meer de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Japan, China, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Egypte zijn vertegenwoordigd.

De studenten willen bloggers en journalisten bij elkaar brengen om over politieke en maatschappelijke onderwerpen te praten tijdens workshops en discussies. Ook komen verschillende gastsprekers aan bod. Het evenement gaat door in het parlementsgebouw in Boekarest.

Aan het eind van het World Blogging Forum publiceren de deelnemers hun ideeën in een manifest over online journalistiek.

Nederland stuurt de blogger Ramon Stoppenburg (1976) naar Boekarest om te spreken over weblogs, burgerjournalistiek en de invloed die weblogs hebben op de maatschappij. Hij is auteur van het boek en de blog 'Let me stay for a day',


 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.Beursblogs