Universele gsm-oplader goed nieuws voor klimaat

  • Gepost op vrijdag 23 oktober 2009 om 15:17
  • door Bart Van Belle

De International Telecommunication Union (ITU) heeft de standaard voor een universele gsm-oplader goedgekeurd. Dat meldt de telecomtak van de VN donderdag in een persbericht.

Dankzij de Universal Charging Solution (UCS) zal dezelfde oplader bij elk merk of model gsm gebruikt kunnen worden. Dat is niet enkel voor de consument handig, het is ook goed nieuws voor het milieu

"One-charger-fits-all" zal het aantal geproduceerde, verscheepte en uiteindelijk afgedankte opladers sterk doen dalen. Bovendien zal het nieuwe model ook minder energie verbruiken, dubbel goed nieuws voor het klimaat dus.

ITU maakt van de aankondiging van de universele oplader gebruik om het belang van ICT (informatie- en communicatietechnologie) bij het reduceren van de uitstoot van broeikasgassen te benadrukken.

ITU bestaat uit vertegenwoordigers van nationale overheden en telecombedrijven die afspraken maken over standaarden en regels voor telefonie. (KWO)


 

Reacties

 Wouter zei op 24 oktober 2009 om 17:17

Zeer mooi; als ze dan ook nog afzonderlijk verkocht worden en de GSM's zonder lader verkocht worden; dan heb je één lader vcoor alle GSM's. Dat zal een hoop minder afgedankte elektronica op de afvalberg zijn!

 Kristof zei op 25 oktober 2009 om 19:24

En denken de milieumensen nu werkelijk dat fabrikanten van laders dit zomaar zullen pikken, ook hun winst moet gegarandeerd zijn.
Dus dit kan maar 2 mogelijke gevolgen hebben. De lader die je moet kopen zal erg duur zijn of de lader zal gemaakt worden van de goedkoopste onderdelen zodat hij stuk gaat na 1 jaar. Opnieuw is duidelijk dat de milieumensen in een droomwereld leven. Dat het handig is zo een universeel connectortje kan ik inkomen, maar om hier direct weer iets positief in te zien voor het milieu dat gaat wel wat te ver.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.Beursblogs