TomTom-baas: "Gps-toestellen worden nog goedkoper"

  • Gepost op woensdag 28 oktober 2009 om 14:36
  • door De Standaard Online

TomTom, Europa's grootste producent van navigatiesystemen, verwacht dat de gemiddelde verkoopprijs van de gps-toestellen in het vierde kwartaal van 2009 verder zal dalen. Dat heeft topman Harold Goddijn gezegd in een interview. Zijn aankondiging zorgde voor een forse koersdaling van het aandeel TomTom.

Een TomTom-toesttel kostte tijdens het derde kwartaal van dit jaar gemiddeld 99 euro, de laagste prijs tot nu toe. Volgens Goddijn zal die prijs tijdens het vierde kwartaal nog lager gaan. Hij voegde daar nog aan toe dat de verkoopcijfers traditioneel het laagst zijn in het vierde kwartaal.

De Nederlandse producent van navigatieapparatuur zag zijn winst in het derde kwartaal halveren tot 31 miljoen euro vergeleken met 58 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Analisten rekenden in doorsnee op een nettowinst van 29 miljoen euro. De omzet lag 15 procent lager, op 365,2 miljoen euro.

Het aandeel van TomTom werd woensdag afgestraft: het zakte op een bepaald moment met 20 procent tot 8,16 euro, de grootste daling in de voorbije twee jaar. (BLOOMBERG/ANP)


 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.Beursblogs