Google wil muziek gaan aanbieden

  • Gepost op vrijdag 23 oktober 2009 om 15:15
  • door Bart Van Belle

De internetzoekmotor Google wil zijn dienstenaanbod uitbreiden met een nieuwe muziekdienst. Dat berichtten verschillende Amerikaanse media. Wie op de zoekmotor een bepaalde term intikt die met muziek te maken heeft (bijvoorbeeld de naam van een groep of een lied) krijgt naast de klassieke resultaten ook een preview van de nummers aangeboden en de mogelijkheid om het nummer aan te kopen.

De nieuwe service zou op 28 oktober geïntroduceerd worden, en zal aanvankelijk waarschijnlijk enkel in de Verenigde Staten beschikbaar zijn.

Google werkt voor de nieuwe dienst —die Google Audio gedoopt zou worden— samen met de bedrijfjes Lala en iLike (een dochter van MySpace). Zij zorgen ervoor dat de nummers door de Google-gebruikers te horen zijn.

Volgens The Wall Street Journal zullen de volledige liedjes eenmaal gratis te beluisteren zijn, daarna beperkt de preview zich tot dertig seconden. Wie het nummer vervolgens wil kopen, wordt doorgestuurd naar de digitale muziekwinkel van Amazon of naar Apple's iTunes, weet dan weer het persbureau Reuters.

Alle vier de grote platenmaatschappijen (Sony, Warner Brothers, EMI en Universal) zouden het nieuwe initiatief ondersteunen.


 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.Beursblogs