Belgische software op website Obama

  • Gepost op woensdag 28 oktober 2009 om 15:19
  • door Bart Van Belle

Drupal De nieuwe website van het Witte Huis draait op Drupal, software van Belgische makelij. Internationaal draaien behoorlijk wat vooraanstaande websites op Drupal. Al is Whitehouse.gov wel een referentie die kan tellen.

Drupal is als openbronsoftware voor webcontentmanagement aan een opmerkelijke opmars bezig. Ook de Navo, de Nasa en de BBC gebruiken Drupal vandaag al voor hun sites. Net als de sites van Greenpeace, Sony, Hillary Clinton en de popsterren Jennifer Lopez en Britney Spears. Ook bij de Amerikaanse overheid is Drupal behoorlijk ingeburgerd, met implementaties bij de ministeries van Defensie, Handel en Onderwijs.

Toch reageert Drupal-oprichter Dries Buytaert (31) uitermate enthousiast. ‘Dit is een grote dag voor Drupal en voor open source in de overheid', klinkt het. ‘Volgens mij past Drupal perfect bij president Obama's streven naar een open en transparante overheid. Het sluit ook aan bij zijn streven om kosten te beperken en snel resultaten te boeken', schrijft Buytaert op zijn blog. ‘Met andere woorden, Drupal en de Amerikaanse overheid passen perfect bij elkaar'.


 

Reacties

 bart zei op 8 november 2009 om 11:52

Drupal is gewoonweg fantastische software! Denk je erover na een website te maken, grijp dan naar drupal. Een gigantische achterban zorgt voor up-to-date modules en scripts zodat veiligheid gegarandeerd wordt.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.Beursblogs