Diva's

  • Gepost op vrijdag 8 april 2005 om 23:33
  • door Lieve van de velde

Divazine ,,Slechts elf van de honderd genomineerde Grote Belgen zijn vrouwen. Nochtans bestond de raad van 'wijzen' die de lijst samenstelde voor een derde uit vrouwen,'' klaagt vrouwensite Div@zine. Ze houden het niet bij klagen alleen. Ze doen ook een oproep om massaal vrouwen te nomineren en geven hun bezoekers ook al meteen een handige lijst mee. Van Kim Gevaert tot Paula D'Hondt.

Onder de oproep staat een opvallende reactie. Van een man... Een quote: Dus beste dames: niet meedoen aan die zever. Werken jullie je eigen medium maar degelijk verder uit en loop voor de rest met een wijde boog om de massamanipulatiemedia heen.


 

Reacties

 deforce gaby zei op 9 april 2005 om 13:54

Veel vrouwenbewegingen klagen dat ze niet voldoende in dit of dat bestuur zitten .De ambitie om in het leven iets te bereiken moet van de persoon zelf uitgaan,dus ook van de vrouwen.
Voor het ogenblik is de aanwezigheid van de vrouwen in de politiek een ramp.Er zijn momenteel nog geen 5% vrouwen in de politiek en toch halen ze al meer dan 50% van de corruptie schandalen.Wie moet er hier nu zijn mond houden?

 Jozef Weyn zei op 14 april 2005 om 10:56

Ik heb de officiële lijst en die van de genomineerden even bekeken en ik vond dat er niet alleen te weinig vrouwen op staan, maar ook te weinig Walen (niet te verwonderen als VRT en de Standaard een verkiezing tot Grootste Belg gaan organiseren). Daarom wil ik een lans breken voor Cécile de France (en dat is geen pseudoniem), een sympathiek Naams meisje dat momenteel hoge ogen scoort op de Franse filmmarkt. Behalve dat en haar naam heeft ze niets bijzonders uitgevreten, maar hoeft dat?

Jef Weyn

 Krisje De Groof zei op 14 april 2005 om 15:18

Ik heb vanmorgen een lans gebroken voor alle moeders en vrouwen die in de loop van de geschiedeznis met hun pattatten klaarstonden om al die mannelijke grote belgen uit de lijst de mogelijkheid te geven hun ding te doen. Ik koos daarvoor een prototype van een vrouw die welliswaar controversieel lijkt, maar die een enorm publiek kan aanspreken: Hélène Fourment, de enige grote belg die in haar bloot gat in N-Y hangt. Hopelijk steunen velen haar nominatie! Groetjes van Krisje

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs