Outsourcing van e-commerce activiteiten

  • Gepost op woensdag 6 januari 2010 om 14:27
  • door Peter Van Laere

Deze ochtend geen Drie Koningen op bezoek bij neckermann.com maar wel een cameraploeg van Kanaal Z die kwam filmen hoe wij elke dag meer dan 10.000 pakjes verwerken. Zij waren duidelijk onder de indruk want sinds kort staan wij ook in voor de online klantenbestellingen van de kledingketen WE voor de Nederlandse markt. Over enkele weken is er dan de opening van de nieuwe webshop van de kledingketen M&S mode, waarvoor wij eveneens de online klantenbestellingen doen.

 

Neckermann.com werkte namelijk samen met TNT en de e-commerce specialist Eperium een unieke one-stop-shop voor e-commerce ondersteuning uit. Met deze samenwerking bieden we een antwoord op de snelgroeiende vraag van retailers naar oplossingen voor online ondernemen. Elke maand komen er zo’n tachtig nieuwe internetwinkels bij en dit zijn o.a. bestaande, fysieke winkels die nu pas een aanwezigheid op het net uitbouwen. Ze zien het vooral als een aanvulling van hun fysieke winkelactiviteiten omdat een aanzienlijk aantal consumenten tegenwoordig ook online shopt. Deze retailers beschikken vaak niet over de knowhow of de mankracht om succesvol online te ondernemen. Een website is er meestal wel, maar de stap naar e-commerce is een veel grotere uitdaging.

 

Door deze samenwerking krijgen ondernemingen de kans de online-uitdaging aan te gaan op een professionele en multidisciplinaire manier met drie uiterst ervaren partners die elk over een jarenlange expertise in hun specifieke sector beschikken. Door ons partnership met TNT en Eperium richten we ons vooral op retailondernemingen met concrete e-commerceplannen in de Benelux en de buurlanden. Het aanbod bestaat uit een complete dienstverlening die alle mogelijke facetten van online business beslaat:  de opmaak van een actieplan, de technische uitwerking en de ontwikkeling van de webwinkel, het opzetten van  de logistieke keten, de opmaak van een veilige betalingsmodule  en indien gewenst de online marketing van de nieuwe webwinkel.

 

In 2010 willen we met dit consortium nog meer ondernemingen professioneel ondersteunen om een webwinkel te starten.

 

Peter Van Laere, CEO van neckermann.com Benelux
 
De CEO blogt

Bizblogs

 

Recente berichten

 


Meer biz blogs

 

Bedrijfs- en CEO-blogs

 

Marketingblogs

 

Reclamebureaus

 

Beursblogs

 

Blogs De Standaard