Nieuwjaarsborrel bij neckermann.com

  • Gepost op vrijdag 8 januari 2010 om 10:36
  • door Peter Van Laere

Na een razend drukke voormiddag gevuld met meetings en besprekingen, maak ik in de namiddag tijd voor de langverwachte ‘grote Nieuwjaarsborrel’ voor alle 650 personeelsleden van neckermann.com. Dit jaar is dit evenement, tegen de traditie in, georganiseerd na Nieuwjaar om de logistieke medewerkers de kans te bieden om aanwezig te zijn. Want niet alleen de Kerstman heeft het druk tijdens Kerst en Nieuw, ook bij ons gaan er tijdens de eindejaarsperiode elke dag zo’n 10.000 pakjes de deur uit voor België en Nederland!

 

Rond 14 uur worden alle medewerkers in het bedrijfsrestaurant verwacht voor een gezellige namiddag vol met activiteiten en de nodige hapjes en drankjes. De animatie wordt onder andere verzorgd door Sylver, die met hun spetterende dance act, de zaal zeker aan het swingen zullen krijgen. Nadien volgt dan nog een optreden van de professionele coverband TEEK.

 

Daarna zal het mijn beurt om het neckermann.com-team toe te spreken en dat zal bij mij, zoals vrijwel altijd, een stukje nostalgie losmaken. Ongeveer mijn hele carrière bracht ik al in dit bedrijf door in verschillende functies: correspondent in de klantenservice, inkoper, inkoopmanager, COO... en nu CEO. Ik werk nu al 25 jaar bij neckermann.com en geen enkel gezicht is me daarom nog onbekend. Mijn toespraak zal daarom vooral gaan over de mensen die neckermann.com gemaakt hebben en nog steeds maken tot wat het nu is. Daarnaast nemen we vandaag ook afscheid van Kees Gabriëls, de vorige CEO van neckermann.com, die op eigen verzoek met ingang van 1 januari 2010 het bedrijf verlaten heeft. Kees zal een boek over “talentmanagement” schrijven en een rondreis in Afrika maken met zijn gezin.

 

In 2005 veranderde ons schip drastisch van koers: in plaats van te focussen op de welbekende cataloog, wilden we het internet als dominant afzetkanaal verder definiëren. In dit opzet zijn we met de recente herlancering van de website zeker in geslaagd. Samen met de omvorming tot toonaangevend e-commercebedrijf, vond er de laatste jaren een enorme interne cultuurverandering plaats. Het gezagsgetrouw opvolgen van instructies ruimde plaats voor meer eigenheid en ondernemerschap. Dat willen we, samen met de 22 winkelmanagers, nog verder uitbouwen via talentmanagement om zo elke medewerker te stimuleren om zijn of haar unieke kracht verder te ontwikkelen. Want iedereen binnen neckermann.com is verantwoordelijk voor zijn eigen functie maar ook voor het algemene eindresultaat van het bedrijf.

 

Bij deze klink ik graag op een jaar vol nieuwe uitdagingen voor de talenten bij neckermann.com!

 

Peter Van Laere, CEO van neckermann.com Benelux


 
De CEO blogt

Bizblogs

 

Recente berichten

 


Meer biz blogs

 

Bedrijfs- en CEO-blogs

 

Marketingblogs

 

Reclamebureaus

 

Beursblogs

 

Blogs De Standaard