Belgen laten wantrouwen tegenover e-commerce varen

  • Gepost op donderdag 7 januari 2010 om 10:37
  • door Peter Van Laere

E-commerce zit de laatste jaren in de lift. De omzetcijfers van BeCommerce, de federatie van de Belgische distance sellers, wijzen uit dat de online verkopen in 2008 met 34% gestegen zijn in vergelijking met 2007. Ook in 2009 is het aantal online verkopen sterk toegenomen wat deels te verklaren is door het groeiend aanbod van koopsites: uit cijfergegevens van online betaalspecialist Ogone blijkt dat er in 2009 zo’n tachtig webwinkels per maand bijkwamen. Ook neckermann.com zag het aantal online klanten de laatste 3 jaar toenemen met 25%. Het succes van e-commerce valt voor eveneens te verklaren doordat steeds meer Belgische consumenten hun wantrouwen tegenover e-commerce laten varen. Webshoppen is al lang niet meer voorbehouden aan enkelingen; het is een volwaardige koopactiviteit geworden die haar weg heeft gevonden naar het grote publiek. En dit is maar goed ook, want winkelen bij een online website met een BeCommerce label is niet alleen eenvoudig maar ook veilig.

Neckermann.com biedt, net zoals alle BeCommerce winkels, haar klanten zeven garanties: de website geeft duidelijk aan wie de verkoper is, waar hij of zij gevestigd, hoe je kunt betalen en hoe de levering gebeurt. Producten en diensten zijn duidelijk omschreven en de volledige prijs wordt vermeld. Je persoonlijke gegevens worden bewaard in beveiligde databanken. Ook behoort België, dankzij verregaande beveiliginssystemen,  tot één van de veiligste landen ter wereld voor betalingen.

De voortrekkersrol die neckermann.com speelt,  als vooraanstaande e-commercespeler, werd vorig jaar nog door de Belgische surfers bekroond met twee BeCommerce publieksprijzen. Met deze awards willen BeCommerce en het vakblad Inside de beste Belgische e-commercebedrijven een duwtje in de rug geven om zo de verdere ontwikkeling van de e-commerce business te stimuleren. Voor neckermann.com waren deze publieksprijzen een extra stimulans om de online winkel, met een verregaande rebranding, nog meer op punt te stellen zodat onze klanten van een uitstekende service kunnen genieten en ze vol vertrouwen een online shoppingervaring tegemoet kunnen gaan.

Peter Van Laere, CEO van neckermann.com Benelux


 
De CEO blogt

Bizblogs

 

Recente berichten

 


Meer biz blogs

 

Bedrijfs- en CEO-blogs

 

Marketingblogs

 

Reclamebureaus

 

Beursblogs

 

Blogs De Standaard