Nieuw adres

Deze blog is verhuisd. Ontdek het nieuwe adres van deze weblog en de andere blogs van De Standaard Online op www.standaard.be/weblogs.
 

Nieuwjaarsborrel bij neckermann.com

Na een razend drukke voormiddag gevuld met meetings en besprekingen, maak ik in de namiddag tijd voor de langverwachte ‘grote Nieuwjaarsborrel’ voor alle 650 personeelsleden van neckermann.com. Dit jaar is dit evenement, tegen de traditie in, georganiseerd na Nieuwjaar om de logistieke medewerkers de kans te bieden om aanwezig te zijn. Want niet alleen de Kerstman heeft het druk tijdens Kerst en Nieuw, ook bij ons gaan er tijdens de eindejaarsperiode elke dag zo’n 10.000 pakjes de deur uit voor België en Nederland!

 

Rond 14 uur worden alle medewerkers in het bedrijfsrestaurant verwacht voor een gezellige namiddag vol met activiteiten en de nodige hapjes en drankjes. De animatie wordt onder andere verzorgd door Sylver, die met hun spetterende dance act, de zaal zeker aan het swingen zullen krijgen. Nadien volgt dan nog een optreden van de professionele coverband TEEK.

 

Daarna zal het mijn beurt om het neckermann.com-team toe te spreken en dat zal bij mij, zoals vrijwel altijd, een stukje nostalgie losmaken. Ongeveer mijn hele carrière bracht ik al in dit bedrijf door in verschillende functies: correspondent in de klantenservice, inkoper, inkoopmanager, COO... en nu CEO. Ik werk nu al 25 jaar bij neckermann.com en geen enkel gezicht is me daarom nog onbekend. Mijn toespraak zal daarom vooral gaan over de mensen die neckermann.com gemaakt hebben en nog steeds maken tot wat het nu is. Daarnaast nemen we vandaag ook afscheid van Kees Gabriëls, de vorige CEO van neckermann.com, die op eigen verzoek met ingang van 1 januari 2010 het bedrijf verlaten heeft. Kees zal een boek over “talentmanagement” schrijven en een rondreis in Afrika maken met zijn gezin.

 

In 2005 veranderde ons schip drastisch van koers: in plaats van te focussen op de welbekende cataloog, wilden we het internet als dominant afzetkanaal verder definiëren. In dit opzet zijn we met de recente herlancering van de website zeker in geslaagd. Samen met de omvorming tot toonaangevend e-commercebedrijf, vond er de laatste jaren een enorme interne cultuurverandering plaats. Het gezagsgetrouw opvolgen van instructies ruimde plaats voor meer eigenheid en ondernemerschap. Dat willen we, samen met de 22 winkelmanagers, nog verder uitbouwen via talentmanagement om zo elke medewerker te stimuleren om zijn of haar unieke kracht verder te ontwikkelen. Want iedereen binnen neckermann.com is verantwoordelijk voor zijn eigen functie maar ook voor het algemene eindresultaat van het bedrijf.

 

Bij deze klink ik graag op een jaar vol nieuwe uitdagingen voor de talenten bij neckermann.com!

 

Peter Van Laere, CEO van neckermann.com Benelux


 

Belgen laten wantrouwen tegenover e-commerce varen

E-commerce zit de laatste jaren in de lift. De omzetcijfers van BeCommerce, de federatie van de Belgische distance sellers, wijzen uit dat de online verkopen in 2008 met 34% gestegen zijn in vergelijking met 2007. Ook in 2009 is het aantal online verkopen sterk toegenomen wat deels te verklaren is door het groeiend aanbod van koopsites: uit cijfergegevens van online betaalspecialist Ogone blijkt dat er in 2009 zo’n tachtig webwinkels per maand bijkwamen. Ook neckermann.com zag het aantal online klanten de laatste 3 jaar toenemen met 25%. Het succes van e-commerce valt voor eveneens te verklaren doordat steeds meer Belgische consumenten hun wantrouwen tegenover e-commerce laten varen. Webshoppen is al lang niet meer voorbehouden aan enkelingen; het is een volwaardige koopactiviteit geworden die haar weg heeft gevonden naar het grote publiek. En dit is maar goed ook, want winkelen bij een online website met een BeCommerce label is niet alleen eenvoudig maar ook veilig.

Neckermann.com biedt, net zoals alle BeCommerce winkels, haar klanten zeven garanties: de website geeft duidelijk aan wie de verkoper is, waar hij of zij gevestigd, hoe je kunt betalen en hoe de levering gebeurt. Producten en diensten zijn duidelijk omschreven en de volledige prijs wordt vermeld. Je persoonlijke gegevens worden bewaard in beveiligde databanken. Ook behoort België, dankzij verregaande beveiliginssystemen,  tot één van de veiligste landen ter wereld voor betalingen.

De voortrekkersrol die neckermann.com speelt,  als vooraanstaande e-commercespeler, werd vorig jaar nog door de Belgische surfers bekroond met twee BeCommerce publieksprijzen. Met deze awards willen BeCommerce en het vakblad Inside de beste Belgische e-commercebedrijven een duwtje in de rug geven om zo de verdere ontwikkeling van de e-commerce business te stimuleren. Voor neckermann.com waren deze publieksprijzen een extra stimulans om de online winkel, met een verregaande rebranding, nog meer op punt te stellen zodat onze klanten van een uitstekende service kunnen genieten en ze vol vertrouwen een online shoppingervaring tegemoet kunnen gaan.

Peter Van Laere, CEO van neckermann.com Benelux


 

Outsourcing van e-commerce activiteiten

Deze ochtend geen Drie Koningen op bezoek bij neckermann.com maar wel een cameraploeg van Kanaal Z die kwam filmen hoe wij elke dag meer dan 10.000 pakjes verwerken. Zij waren duidelijk onder de indruk want sinds kort staan wij ook in voor de online klantenbestellingen van de kledingketen WE voor de Nederlandse markt. Over enkele weken is er dan de opening van de nieuwe webshop van de kledingketen M&S mode, waarvoor wij eveneens de online klantenbestellingen doen.

 

Neckermann.com werkte namelijk samen met TNT en de e-commerce specialist Eperium een unieke one-stop-shop voor e-commerce ondersteuning uit. Met deze samenwerking bieden we een antwoord op de snelgroeiende vraag van retailers naar oplossingen voor online ondernemen. Elke maand komen er zo’n tachtig nieuwe internetwinkels bij en dit zijn o.a. bestaande, fysieke winkels die nu pas een aanwezigheid op het net uitbouwen. Ze zien het vooral als een aanvulling van hun fysieke winkelactiviteiten omdat een aanzienlijk aantal consumenten tegenwoordig ook online shopt. Deze retailers beschikken vaak niet over de knowhow of de mankracht om succesvol online te ondernemen. Een website is er meestal wel, maar de stap naar e-commerce is een veel grotere uitdaging.

 

Door deze samenwerking krijgen ondernemingen de kans de online-uitdaging aan te gaan op een professionele en multidisciplinaire manier met drie uiterst ervaren partners die elk over een jarenlange expertise in hun specifieke sector beschikken. Door ons partnership met TNT en Eperium richten we ons vooral op retailondernemingen met concrete e-commerceplannen in de Benelux en de buurlanden. Het aanbod bestaat uit een complete dienstverlening die alle mogelijke facetten van online business beslaat:  de opmaak van een actieplan, de technische uitwerking en de ontwikkeling van de webwinkel, het opzetten van  de logistieke keten, de opmaak van een veilige betalingsmodule  en indien gewenst de online marketing van de nieuwe webwinkel.

 

In 2010 willen we met dit consortium nog meer ondernemingen professioneel ondersteunen om een webwinkel te starten.

 

Peter Van Laere, CEO van neckermann.com Benelux
 

Pleidooi voor de afschaffing van de sperperiode

Vorig weekend nam de winterse koopjesperiode een vliegende start. De verkoop van de winkels en handelaars lag 5 à 10 procent hoger dan een jaar geleden! Ook onze webwinkel kende gisteren veel succes met ongeveer 50% meer bezoekers in vergelijking met een gemiddelde weekdag.

 

Het begin van de koopjesperiode kondigde meteen ook het einde van de sperperiode aan – zes weken waarin de winkeliers geen koopjes mogen aankondigen. De sperperiode is enkel van toepassing in België en totaal onbekend in onze buurlanden. Voor de bedrijven die in België gevestigd zijn, is deze regeling dan ook een serieuze handicap tegenover de buitenlandse concurrentie. De meeste bedrijven behalen tijdens deze periode immers een belangrijk deel van hun jaarlijkse omzet.

Samen met BeCommerce is neckermann.com daarom vragende partij om de sperperiode af te schaffen zodat de webwinkels met gelijke wapens kunnen strijden als hun buitenlandse collega’s.

 

Een Belgische online handelaar kan gedurende 3 maanden per jaar (tussen 15 mei en 30 juni, alsook tussen 15 november en 1 januari) geen prijsverminderingen aankondigen op zijn website. De online handelaars uit onze buurlanden die de regeling niet kennen of die de koopjes organiseren tijdens andere periodes en tegen minder striktere voorwaarden, bevinden zich in een bevoordeelde positie tegenover hun Belgische collega’s. De Belgische online consument kan tijdens deze 3 maanden volledig rechtsgeldig aankopen doen op buitenlandse websites die wel al koopjes aanbieden.

 

Een Europese richtlijn bepaalt immers dat voor alle regels over online handelspromoties, het principe geldt van de wederzijdse erkenning binnen heel de Europese Unie. Een land met strengere regels, zoals België, kan zich bijgevolg niet verzetten tegen een concurrent die in een land met een liberalere wetgeving gevestigd is. De online handelaar die het huidig Belgisch verbod op het aankondigen van prijsverminderingen respecteert is, wordt dus duidelijk benadeeld! Ik pleit er dan ook voor om zo snel mogelijk een einde te maken aan deze discriminatie in het belang van de Belgische e-commerce bedrijven!

 

 


 

De eerste werkdag van het nieuwe jaar!

Even voorstellen: ik ben Peter Van Laere, nieuwbakken CEO van neckermann.com Benelux, één van de grootste e-commercebedrijven in Europa. Vandaag neem ik, na 10 jaar dienst in het directieteam van neckermann.com als COO, de fakkel over van Kees Gabriëls. Deze week kunnen jullie mijn eerste week als CEO meevolgen, terwijl ik mijn visie over de e-commercesector toelicht.

Maar eerst en vooral wens ik iedereen een jaar vol voorspoed, interessante ontmoetingen en opportuniteiten. Voor mij gaat het nieuwe jaar nu pas officieel van start en ons team is volledig klaar om van 2010 een spetterend jaar te maken! Een jaar waarin we volop verder werken aan de omvorming van ons bedrijf tot gespecialiseerd e-commercebedrijf.

De meeste mensen kennen neckermann.com van de catalogus die bij velen op het salontafeltje ligt. Maar elke dag vinden steeds meer mensen de weg naar onze website, die recent werd omgevormd om de gebruikers nog gemakkelijker door de site te laten navigeren. De Nederlanders zijn al meer vertrouwd met het hele e-commerce gebeuren maar ook steeds meer Belgen vinden hun weg naar neckermann.com.

Uit onderzoeken van BeCommerce en Thuiswinkel.org, de Belgische en de Nederlandse federaties van bedrijven actief in verkoop op afstand, blijkt dat de meer dan 20.000 webwinkels in Nederland in 2008 samen een omzet realiseerden van 5,5 miljard euro terwijl de 5.300 webwinkels in België in datzelfde jaar een omzet realiseerden van 1,3 miljard euro. Ook in 2009 groeide de internethandel: volgens Ogone, specialist in internetbetalingen, steeg de omzet uit e-commerce in 2009 met 20 procent! E-commerce raakt stilaan ingeburgerd in België en dit blijkt ook uit onze cijfers. Voor de kledingaankopen op de neckermann.com site is meer dan 80 procent van de klanten vrouwelijk. Het aantal online kopers ouder dan vijftig is bij neckermann.com al goed voor meer dan een kwart van de klanten.

De bedrijfswereld volgt de weg van de Belg die er geen probleem mee heeft om online te kopen. Zo komen er in België elke werkdag maar liefst 4 webwinkels bij. 90% van de handelaars die over een online verkoopskanaal beschikken, is ervan overtuigd dat internet op termijn hét belangrijkste kanaal wordt om bestellingen te plaatsen! Daarnaast denkt meer dan de helft van de Belgische online handelaars dat deze markt de komende twee jaar nog zal blijven groeien. E-commerce bedrijven zijn dan ook weinig onderhevig aan de economische crisis: sinds het begin van deze crisis nam het vertrouwen van de Belgische consumenten jaar na jaar toe en ook het aantal Belgische webshops blijft gestaag toenemen. Tussen deze nieuwe spelers zitten ook heel wat buitenlandse spelers want afstand heeft hier weinig betekenis. De competitie tussen de e-commerce bedrijven onderling wordt dus heel wat groter maar dit brengt ook interessante nieuwe mogelijkheden met zich mee. Dit alles houd ik voor een volgende bijdrage.


 

EU verklaart oorlog aan zakenreizen

Volgende week zal de Europese commissie haar aanbevelingen publiceren om het gebruik van ICT in te zetten in de strijd tegen boeikasgassen. De commissie wil bedrijven aansporen om meer gebruik te maken van telewerken en te besparen op zakenreizen. Dit alles kadert in het plan 20/20/20 van de EU, om tegen 2020 minstens 20% in te zetten op hernieuwbare energie en de uitstoot van broeikasgassen met 20% te laten dalen. In deze wereldwijde strijd kan en zal ICT een cruciale rol spelen. Volgens ramingen van consulting bureau McKinsey, kan het wereldwijde gebruik van intelligente technologische toepassingen een CO2 besparing van maar liefst 15% opleveren tegen 2020.

 

Deze week nog hield Viviane Reding, EU commissaris voor ICT, een redevoering over deze materie voor het Europees parlement in Brussel. Een van de belangrijkste voorstellen is om het aantal zakenreizen met 20% te doen dalen en deze te vervangen door video conferenties. Dit zou een besparing van niet minder dan 22 milljoen ton CO2 per jaar kunnen opleveren. Video conferenties en telewerken zijn nu al een belangrijk alternatief voor reizen en pendelen, al is het gebruik ervan momenteel nog veel te beperkt. Sommigen vrezen dat de huidige infrastructuur niet in staat zal zijn om de dienstverlening, die draait op supersnelle internet verbindingen en grote bandbreedte, op een aanvaardbaar niveau te garanderen.

Om aan de tekortkomingen in de IT infrastructuur tegemoet te komen zal de commissie dit jaar nog voorstellen doen over de investeringen glasvezelnetwerken, die de bestaande koperen kabel zullen moeten gaan vervangen. In dat verband vernamen we deze week ook de plannen van minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne om vanaf volgend jaar elke Belgische nieuwbouwwoning te voorzien om glasvezel te kunnen binnenhalen (http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF20090929_065&word=glasvezel).

In de aanbeveling die op 8 oktober door de EU zal worden aangenomen, wordt ook aandacht besteed aan het gebruik van computers op afstand voor kantoortoepassingen, ook wel 'cloud computing' genaamd. "Cloud computing staat hoog op de agenda en we moeten absoluut manieren vinden om KMO’s van de voordelen hiervan te laten genieten", stelde Eurocommissaris Reding deze week nog. Cloud computing verwijst naar het gebruik van externe computerservers om data op te slaan en kantoortoepassingen te laten draaien. Wanneer die op de juiste manier worden gebruikt kan deze technologie belangrijke besparingen opleveren, die zowel een positief effect hebben op het milieu als of de financiële toestand van KMO’s, die momenteel gebukt gaan onder druk van de kredietschaarste en de financiële crisis.

Volgens cijfers van de Europese commissie, kan het gebruik van cloud computing elektriciteitsbesparingen opleveren van 80%. Bovendien kunnen bedrijven bespaen op hardware en hun systemen baseren op goedkopere externe computers. Een belangrijke uitdaging hierbij blijft het oplossen van een aantal beveiligings en privacy issues.

 

Eduard Schaepman (Algemeen Directeur van Regus Benelux)


 

Op kantoor werken schaadt het milieu

Pendelverkeer van en naar kantoor zorgt voor 40% van alle CO2-uitstoot

 

Onze huidige manier van werken waarbij massa’s mensen elke dag dezelfde wegen nemen naar Brussel, of Antwerpen is verwoestend voor het milieu. Dit blijkt uit De Europese studie “efficiënt werken in de 21ste eeuw” die, in opdracht van Regus, werd uitgevoerd door professor Tom Redman, hoogleraar hr-management aan de Durham Business School.

Het kantoorgebruik in de Europese Unie is, samen met het pendelverkeer ernaartoe, verantwoordelijk voor een uitstoot van 1.186 miljoen ton CO2 per jaar. Dit is bijna 40 % van de totale CO2-uitstoot van de Europese Unie! Bovendien worden kantoorgebouwen in de Europese Unie maar 30% van de tijd effectief benut. Denk maar aan de vergaderzalen die een groot deel van de dag leegstaan. Gelukkig zijn er eenvoudige oplossingen te bedenken om de CO2-uitstoot van het kantoorgebruik met maar liefst 70 % terug te dringen.

 

Een eerste, eenvoudig te realiseren maatregel om de CO2 uitstoot terug te dringen, is het ‘vergroenen’ van het elektriciteitsverbruik. Het inkopen van zogenaamde groene stroom leidt tot een daling van de CO2 -uitstoot met 30 %. Het optimaliseren en vernieuwen van de bestaande gebouwinstallaties kan een vermindering van de CO2-uitstoot opleveren van 10 %.

 

Iets waar we minder snel aan denken, is het overschakelen op energiezuinige ICT-oplossingen. Zo hoeft niet elke werknemer in hetzelfde kantoor, een aparte server te gebruiken. Verhuurders van kantoorgebouwen kunnen zich dan weer inzetten om zogenaamde thin clients aan te trekken: klanten die zelf zo weinig mogelijk elektronische apparatuur meenemen, maar gebruik maken van de aanwezige voorzieningen. Dit kan maar liefst 5 % aan CO2-uitstoot opleveren. Bewust omgaan met papier en afvalscheiding kan eveneens een forse besparing opleveren in de milieubelasting van een kantoor.

 

Tenslotte kan met een rationeler gebruik van kantoorgebouwen heel wat energie bespaard worden. Gebouwen leeg laten staan en ze zonder reden verwarmen en verlichten, is niet langer aanvaardbaar. Ook onze pendelgewoonten zijn aan herziening toe. Het openbaar vervoer of de fiets gebruiken, thuiswerk, werken in satellietkantoren en gebruik maken van teleconferencing kan resulteren in een daling van de CO2-uitstoot met 25 %. Er is dus vooral een mentaliteitsverandering bij zowel werkgevers als werknemers nodig. Als we weten dat de Europese Unie de CO2-emissies tegen 2020 met 20 % wil verlagen, dan kunnen de bovenstaande maatregelen deze doelstelling helpen behalen. Het is een kwestie van willen, doen en het zetten van de eerste stap.

 

Eduard Schaepman (Algemeen Directeur van Regus Benelux)


 

Het Rising Star Event

Vandaag weer een drukke dag voor de boeg. Deze namiddag en avond ben ik namelijk opnieuw presentator van het Rising Star Event, een initiatief van de Deloitte Group. Het Rising Star event is een verkiezing tussen de snelst groeiende technologiebedrijven in de Benelux en wordt dit jaar in het Antwerpse gehouden. Er is heel wat vernieuwd dit jaar: zo is het de eerste keer dat dit event voor de hele Benelux georganiseerd wordt en niet enkel voor Nederland. Dit jaar zijn er ook 11 in plaats van 12 deelnemers. De genomineerden die gaan strijden voor de titel Rising Star 2009 zijn opnieuw niet van de minste: Accepte, Company Webcast, EBI Food Safety, Eclipse, Econcore, Fibremax, Sendsteps, The Selfservice Company, Visys, Webservices.nl en Zoover Media.

De genomineerde Rising Stars zullen worden uitgedaagd voor een elevator pitch. Direct na afloop van de elevator pitches wordt de winnaar bekend gemaakt door de deskundige jury.

 

Het Rising Star event is niet het enige evenement in Vlaanderen waar ik in oktober als spreker mag aantreden. Over exact twee weken kan je me in Gent vinden op de beurs ‘Ondernemen in Vlaanderen’ die voor het eerst in Gent georganiseerd wordt. Nu we afgelopen dinsdag een nieuwe vestiging geopend hebben in de Gentse Zuiderpoort buurt, kon Regus er niet ontbreken met een stand. Op deze beurs zullen er meer dan 50 conferenties en workshops georganiseerd worden. Om 17u ben ik aan de beurt met de workshop “Een nieuwe manier van werken. Geld besparen door een efficiënt kantoorbeheer”. Dit is voor mij de ideale gelegenheid om Vlaamse bedrijfsleiders te ontmoeten en ondernemingen warm te maken voor flexibele werkplekoplossingen en hen de vernietigende gevolgen van het traditioneel kantoorgebruik te doen inzien.

 

Eduard Schaepman (Algemeen Directeur Regus Benelux)


 

Regus Gent Zuiderpoort feestelijk geopend!

 

NCO Gent LR

Gisteren werd in het kantorencomplex Zuiderpoort het allereerste Gentse Regus businesscenter geopend in aanwezigheid van burgemeester Termont. Een nieuwe mijlpaal in de 20jarige geschiedenis van Regus!

Regus Gent Zuiderpoort, met 97 kantoorruimtes en een totale oppervlakte van 1090 vierkante meter staat nu officieel op de kaart en maakt deel uit van ons wereldwijd netwerk van 1000 businesscenters. Met dit center spelen wij in op het tekort aan kantoorruimte in Gent. De Gentse kantoorgebouwen kennen namelijk een leegstand van slechts 3,8 % terwijl voor een stad idealiter 6 % nodig is om een normaal verloop van de kantoormarkt mogelijk te maken. Het is daarom niet verwonderlijk dat de helft van de werkplekken in ons nieuwe center nu al werd verhuurd.

In zijn toespraak verwelkomde burgemeester Daniël Termont Regus in zijn stad. Hij had het onder andere

Eduard Schaepman - Daniel Termont 1 LR

over de uitstekende reputatie van Gent als ‘bruisende stad van kennis en cultuur’, en hoe belangrijk de komst van een professionele werkomgeving, zoals in het nieuwe Regus center, is om jonge ondernemende mensen blijvend aan Gent te binden.

Regus Gent Zuiderpoort ligt in de gemeente Ledeberg vlakbij het knooppunt van de autosnelwegen E40 en E17. Voor vele mensen kan het daarom een oplossing bieden voor het fileprobleem: wanneer het verkeer op de E40 richting Brussel of

op de E17 richting Antwerpen weer hopeloos vast staat, kan men halt houden in dit center om er voor een uur of paar uur ongestoord te werken. Na de files kunnen ze dan zonder problemen de tocht naar hun hoofdkantoor in Brussel of Antwerpen verderzetten. 

Naast Amsterdam, Almere, Amstelveen en Zeist is Gent al de zesde stad in de Benelux waar Regus dit jaar een center mocht openen. Voor mij is dit het bewijs dat het bijzonder goed gaat met Regus! Dit 50ste businesscenter in de Benelux is dan ook geen eindpunt, maar hoogstens één van de hoogtepunten. Samen met onze medewerkers zijn we momenteel volop op zoek naar nieuwe locaties waar we een center kunnen openen. Een nieuw center in Brussel tegen het einde van dit jaar staat op mijn verlanglijst!

 

Eduard Schaepman (Algemeen Directeur Regus Benelux)


 


De CEO blogt


Beursblogs