Hoe slim is onze regering én wat betekent het woord besparen?

  • Gepost op donderdag 17 september 2009 om 19:23
  • door De Standaard Online
  • in SVBP

Dagelijks horen we in het nieuws dat onze regering zoveel moet besparen.  Overal is men op zoek naar geld…  Voor zover wij onder besparen “minder geld uitgeven” verstaan kunnen we de vraag stellen wat onze slimme ministers vandaag uitdokteren…  De media bracht vandaag het nieuws dat de regering het plan heeft om jaarlijks het pensioensparen te belasten.


Vandaag is het zo dat de pensioenplannen van de 2 de pijler op eindvervaldag (zijnde 60 of 65) aanleiding geven tot een éénmalige taxatie bij uitkering en het klassieke pensioensparen of derde pijlerprodukten op 60 jaar, ongeacht de datum van uitkering.  


Voor zover wij hebben kunnen lezen, zou het niet de bedoeling zijn om deze plannen zwaarder te gaan taxeren, gelukkig maar… doch wel gespreid over de looptijd van het contract….


Mijn inziens is dit echter een kunstgreep die slechts een tijdelijk effect heeft: men versnelt de ontvangsten vandaag, maar vermindert de ontvangsten in de toekomst… Zodra het positief effect weggewerkt is, vergroot men de put naar de toekomst ….


Is dit onze moderne beleidsvorming?


Babette.steenackers@svbp.be

Financieel planner


 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.Beursblogs