Café Foto is verhuisd!

Gegroet gij allen, het zal u opgevallen zijn dat er de laatste tijd weinig tot geen posts op deze blog meer verschijnen. De reden daarvoor is simpel: de volledige website van De Standaard is vernieuwd, dus hebben ook wij een nieuw adresje gevonden om onze toog neer te planten:

http://www.standaard.be/cafefoto

Allen daarheen!

Omleiding
(foto imageglobe)


 

Sire, neem plaats op de troon

Rotterdam, 25 april

Hollander Danny is nu helemaal klaar voor de nieuwe koning. (foto Robin Utrecht/anp)

Danny


 

Zoo training

Taiyuan, China, 17 April 2013

Het personeel van de zoo oefent zich in wat te doen als er een gevaarlijk dier ontsnapt, overtuigend gespeeld door een Chinese vrijwilliger. (foto reuters)

China

 


 

Aansteker

Miami, 18 april

Dit is een aansteker in de vorm van een handgranaat, zoals u er wel al eens gezien hebt. Niets bijzonder, maar om nu met dat ding op zak in Amerika op een vliegtuig te willen stappen... Een passagier in Miami probeerde probeerde het, even later werd die vleugel van de luchthaven voor twee uur gesloten en doorzocht terwijl de man ondervraagd werd. (foto reuters)

Granaat


 

Uitzonderlijk vervoer

Medewerkers van het International Animal Rescue Center in Ketapang, Borneo, hebben de handen vol met hun jonge oerang-oetans. De aapjes zijn wezen, zonder opvang zouden ze als trofee eindigen in een kooi bij lokale rijkelui, of zouden ze worden gedood door arbeiders op de palmolieplantages. Omdat oerang-oetans moeite hebben om op de grond te lopen - meestal zweven ze van boom naar boom - zijn kruiwagens aangewezen om ze snel te transporteren. In het centrum leren de beesten hoe ze zelfstandig in het wild kunnen overleven. ( foto Roger Allen/photo news)

Aapjes


 

Contest

Madrid, 8 april

Een drogehamsnijder (niet te verwarren met een droge hamsnijder) toont zijn bord met gesneden droge ham, op het contest droge ham snijden tijdens de Gourmets Exhibition in Madrid. Inderdaad, u kunt niets bedenken of er zijn mensen die er een wedstrijd van maken. (foto J J Guillen/epa) 

Ham2_epa


 

Gratis geweer

Tucson, Arizona 28 maart

Amerikanen en hun vuurwapens, het blijft een relatie waar wij moeilijk bij kunnen. Hier ziet u kandidaatburgemeester Shaun McClusky met een geweer van het type dat hij gratis zal uitdelen aan iedereen die in een omgeving woont waar veel geweld voorkomt. Opdat zij zich met zo'n geweer zouden kunnen verdedigen. Benieuwd of daarmee het geweld naar beneden zal gaan. (foto Ross D. Franklin/ap)

Tucson


 

Nice

Nice, Frankrijk 21 maart

Het is in Nice beter weer dan in België. De mensen komen al buiten. Groot en klein. (foto Lionel Cironneau /ap)

Nice_ap


 

Patience

De beurswijsheid "Patience is a trader's virtue" wordt door deze Madrileense beurshandelaar letterlijk opgevolgd. Terwijl op andere Europese beursvloeren de onzekerheid over Cyprus aan het vertrouwen knaagt, beproeft de trader zijn geluk in het kaartspel. Misschien wel met deze leidraad: "Play cards in the afternoon, quick profit is arriving very soon." (foto Andres Kudacki/ap)

Geduld


 

(Doods)prentjesboek

In Noord-Korea beginnen ze vroeg met de indoctrinatie der kinderen. Zo zijn er voor kleutertjes prentjesboeken waarin een Amerikaanse soldaat een Koreaanse vrouw met een bijl afslacht. Een 3D pop-up van de Boze Wolf, maar dan anders. (foto David Guttenfelder/ap)

Boek


 

Fretje Raketje

Wie de voetbalmatch Zurich-Thun niet veel soeps vond, kon zijn hartje dit weekend ophalen aan de fret die het plein opstormde. Wat de spelers niet meteen konden appreciëren, want tenslotte worden zij verondersteld voor het spektakel te zorgen. Dan maar het roofdier te grazen nemen, dachten ze, wat Loris Benito een mooie bijtwond opleverde. Zoals zo vaak moest de keeper redding brengen. (foto's ap en reuters)  

Fretje


 

Geluksbrenger

Beijing, 7 maart

Een dame heeft net twee levende schildpadjes-in-een-zakje gekocht. Een recente hype in China. Elk zakje is gevuld met voldoende zuurstof en voedingsrijk water om het beestje 2 maanden te laten overleven. Amper één euro per stuk. En als u heel erg tegen schildpadden in zakjes bent, geen probleem, ze hebben ook goudvisjes en salamanders. (foto  Kim Kyung-Hoon /reuters)

SCHILDPAd_rtr


 

Katoen

Foto's die niets met elkaar te maken hebben.

Boven: Parijs 5 maart. Voorstelling van de herfst/wintercollectie van Alexander McQueen. (Foto François Guillot/ afp

Onder: Jalalabad Afghanistan, 5 maart. Een arbeider van een katoenfabriek pauzeert even. [foto Noorullah Shirzada/afp)

Parijs_afp

Jalalabad_afp


 

Tong slaat hond

Geweldig fotogenieke sport, dat sleehondenracen. Vol overgave storten de honden zich vooruit, de blik op oneindig en de tong... wel ja, meer in de weg dan iets anders. (foto's reuters en afp) 

Tong


 

Intussen in de backstage

Modeshows gaan meer en meer met een specifiek soort fotografie samen: backstageshots. Niet verwonderlijk, want wat achter de schermen gebeurt is vaak leuker om zien dan wat er op de catwalk passeert. Neem nu deze twee modellen die poseren met de lege wikkel van de XL chocoladereep die ze net stiekem geknabbeld hebben, of het model dat een gezichtsmassage krijgt tot ze zuur genoeg kijkt om de collectie te gaan showen, of het model dat hopeloos vast komt te zitten in schoeisel dat net als de kledij enkel in kindermaatjes beschikbaar is. Lachen! (foto's afp) 

Mode


 

Zoeken op deze blog


Vlaamse blogs