Elektrische wagentjes in spotlight in Detroit

  • Gepost op woensdag 13 januari 2010 om 11:07
  • door De Standaard Online

Morgen opent het Brusselse autosalon de deuren voor het grote publiek. Maar ook in Detroit is het autosalon deze week van start gegaan. Het is het belangrijkste moment van het jaar voor de Noord-Amerikaanse autofabrikanten.

De nieuwe modellen die in Detroit worden voorgesteld, zijn doorgaans niet bestemd voor de Europese markt, al zie je er soms wel trends en nieuwe fabrikanten op die in een later stadium misschien ook aan deze kant van de Atlantische Oceaan kunnen opduiken.

Zo lijken de Amerikanen, toch bekend voor hun benzineverslindende wagens, steeds meer te vallen voor kleine, zuinige en/of elektrische wagentjes. 

Zo kondigde het onbekende Het Zuid-Koreaanse bedrijf CT&T, dat elektrische wagens maakt, aan dat het vanaf dit jaar in de VS wil produceren. CT&T maakt kleine tweezitters die een beperkte snelheid en actieradius (zowat 100 km) hebben. Het bedrijf wil in een eerste fase zowat 10.000 wagens in de Vs produceren en verkopen.

Ook een ander bedrijf, Commuter Cars, promoot in Detroit een piepklein wagentje. De ‘Tango’ is een eenzitter van amper een meter breed, zodat je er in principe twee op een rijvak zou kunnen plaatsen. De wagen wordt geleverd als een soort zelfbouwkit.

Het Japanse merk Hyundai experimenteert met hybride aandrijftechnologie. Het bedrijf stelde een concept car (Blue-Will) voor met een 1.6 liter motor die 152 pk aflevert, in combinatie met een elektrische motor  van 100 kW. Beide motoren kunnen apart of samen gebruikt worden. Hyundai zegt dat een gelijkaardig systeem zak gebruikt worden op de Sonata, een hybride wagen die later dit jaar uitkomt.


 

Reacties

 jacques. zei op 9 februari 2010 om 15:06

Beste Redactie,
Wat moeten we denken,van de kwaliteit en de kontrole op bronnen
van berichten die u publiceert. Als de auteur van dit bericht
nog niet eens weet dat Hyundai Z-Koreaans is !!!....
En dan maar gif spuiten over Toyota, onder druk van de geheime
Amerikaanse agenda !!!...de grootste constructeur
bestendig belageren met negatieve info, om zelfs de verloren
positie(s) terug in te nemen.

Er zijn maar een 10tal wereldspelers... en de steller " van uw
autoberichten kent ze nog niet eens.
Kwaliteit ??? Yes we care with Toyota

vr groeten

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.Beursblogs