Autosalon Brussel in teken van technologische revolutie

  • Gepost op woensdag 9 december 2009 om 14:06
  • door De Standaard Online

Het 88ste Auto- en Motosalon in Brussel, voor het publiek toegankelijk van donderdag 14 tot en met zondag 24 januari 2010, zal in het teken staan van de technologische revolutie die de autobranche momenteel doormaakt in de race naar milieuvriendelijkere voertuigen. Dat heeft organisator Febiac woensdag in Brussel bekendgemaakt. Het salon brengt een vijftal premières.

  • De "European Motor Show Brussels 2010" wil vooral aandacht besteden aan nieuwe aandrijfconcepten "die in een heel nabije toekomst steeds frequenter een plaatsje onder de motorkap zullen krijgen", zo klinkt het. De bezoekers van het salon zullen daar zelf ook kennis mee kunnen maken, aan de hand van onder meer een demopiste voor elektrische voertuigen en een heus circuit met elektrische karts.
  • Paleis 11 wordt in januari voor de eerste keer voorbehouden voor de demonstraties van elektrische voertuigen en het ontdekken van schonere technologieën
  • In paleis 6 komt een themastand over nieuwe technologie, maar de exposanten is ook gevraagd om op hun eigen stands aandacht te hebben voor het thema.

De automerken die zich ingeschreven hebben voor het salon vertegenwoordigen volgens Febiac maar liefst 99,7 procent van de automarkt.

Het salon zal woensdag 13 januari in de namiddag ingehuldigd worden door prins Filip. ’s Avonds volgt een VIP-avond. Het publiek kan het salon bezoeken van 14 tot en met 24 januari van 10u tot 20u op weekdagen en van 10u tot 18.30u tijdens de weekends. Het salon telt ook 2 nocturnes op maandag 18 en vrijdag 22 januari en blijft dan open tot 22u.

Febiac verwacht voor het komende salon ruim 600.000 bezoekers. Een ticket voor het salon kost 10 euro. Wie met de motorfiets naar het salon komt krijgt op donderdag 14 januari vanaf 14u bovendien gratis toegang. Meer informatie op www.autosalon.be. 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.Beursblogs